Convocat el XXIII Certamen Literari Vila de l'Eliana

L'Ajuntament ha obert el termini per a participar en la XXIII edició del Certamen Literari Vila de l'Eliana 2024, anteriorment conegut com a "Escrits a la Tardor", amb l'objectiu de fomentar, despertar i estimular la creació artística i literària, impulsar l'hàbit de la lectura i l'ús social del valencià.

Com en anteriors edicions, els relats es podran presentar a qualsevol de les tres categories que contemplen les bases. La 'Categoria Primera', per a majors d'edat, estarà dotada amb 1000 euros en llengua castellana i de 1200 euros en llengua valenciana. En la 'Categoria Juvenil', els joves d'entre 14 i 17 anys, competiran en dos subcategories amb premis de fins a 300 euros els relatats en castellà i de fins a 350 euros en valencià. En la 'Categoria Juvenil Local' s'optarà a premis de fins a 250 euros per a les obres escrites en castellà i de fins a 300 per a les escrites en valencià.

Les obres que es presenten al concurs, organitzat per la Regidoria de Cultura, hauran de ser inèdites, no premiades amb anterioritat i de temàtica lliure. Cada participant únicament podrà presentar una obra per categoria i modalitat. No obstant l'anterior, per a promoure i fomentar la creativitat literària entre els joves de l'Eliana, els treballs presentats per autores o autors a la categoria juvenil local, participaran de manera simultània en la categoria juvenil, encara quan no s'indicara específicament en la sol·licitud.

La presentació de sol·licituds està oberta fins al pròxim 29 de juliol i es podran presentar de manera presencial en la OAC, en les oficines de Correus o a través de la seu electrònica.

El jurat triarà les obres guanyadores en cadascuna de les categories la primera setmana de desembre, valorarà els criteris de tècnica literària i estil, creativitat i originalitat de l'obra, gramàtica, correcció de text i presentació. A més, com en edicions anteriors el consistori editarà 250 exemplars per a la commemoració del Certamen.

Tal com ha explicat l'edil Eva Santafé, la intenció d'aquest certamen és promoure la inquietud artística en les llengües cooficials especialment entre les i els joves elianers, promocionant l'escriptura i la lectura.

..

Comentarios